Bitcoin-mijnbouwproblemen bereiken historische hoogtepunten en analisten zeggen dat het bullish is

Von | 14. Juli 2020

Bitcoin’s mijnbouwmoeilijkheden zagen een 10 procent opwaartse aanpassing vandaag, waardoor de hasjcijfers een historisch recordhoogte van 17 biljoen bereikten.

Veranderingen in de mijnbouwproblemen veranderen de omgeving voor de Bitcoin-mijnwerkers, waardoor velen het bedrijf verlaten of betere booreilanden aanschaffen om door te gaan.

De activiteit heeft een eigen indicator, die gebruikt wordt door een algoritmische handelaar, in werking gesteld; het is een signaal voor een stierenmarkt.

Bitcoin-problemen bij ATH’s

Gegevens op BTC.com tonen aan dat de moeilijkheidsgraad van de Bitcoin hash 17 biljoen heeft overschreden. De metriek komt minder dan twee maanden na de halvering van Bitcoin op 12 mei.

De moeilijkheidsgraad van maandag was ongeveer 9,87 procent. Analisten zeggen dat dit een wijdverspreide mijnwerkerscapitulatie kan veroorzaken en dat „zwakkere“ mijnwerkers het netwerk verlaten.

Na de halvering is het netwerk twee keer naar beneden bijgesteld. Kleinere mijnwerkers zetten hun bedrijf voort, en de algemene activiteit werd niet beïnvloed. Maar een 14 procent opwaartse aanpassing in Juni-een van de hoogste ooit-bedoelde hashtarieven bereikte een recordhoogte.

Er is echter geen vrees voor een mijnwerkerscentralisatie als zodanig. Zoals CryptoSlate eerder meldde, hebben Bitcoin’s meest dominante mijnwerkers geen stimulans om een 51%-aanval op het netwerk te lanceren – zelfs als ze steeds „sterker“ worden.

Terwijl de aanpassing van gisteren een recordniveau is, passen Bitcoin-blokken zich voorlopig elke 2016 aan (ongeveer twee weken). Het netwerk kan een neerwaartse aanpassing zien als de mijnwerkers niet in staat zijn om de blokken snel te verwerken.

Hogere hashtarieven betekenen hogere kosten voor mijnwerkers; die BTC tegen hogere prijzen verkopen om hun booreilanden draaiende te houden. De neerwaartse prijsdruk hangt losjes samen met dalende hasjprijzen.

„Een grote stierenloop“

Ondertussen is er een analist die het begin van een „grote stierenloop“ aan het aanprijzen is.

Charles Edwards, een algoritmische handelaar, tweette gisteren de eigen hasjlint indicator en gaf hogere prijzen aan:

#Bitcoin Hash Ribbons „Koop“ signaal zojuist bevestigd.

Het post-Halving signaal is bijzonder.
Het zal waarschijnlijk erg lang duren tot de volgende keer.

…en zo begint de grote stierenloop.

De indicator van Edwards kwam in april van dit jaar net zo goed uit de lucht vallen, met Bitcoin die in de weken daarna van lage $7000 naar meer dan $10.000 schommelt.

Maar het is niet allemaal leuk en geen werk:

Charles Edwards
@caprioleio

25 april 2020
Antwoord op @caprioleio
Historisch gezien betekent dit dat de komende 30 dagen een geweldige tijd is om meer Bitcoin te verzamelen.
Charles Edwards
@caprioleio
Dit kan echter het meest risicovolle signaal zijn tot nu toe.

Waarom?

– Alle Halvings hebben een andere capitulatie gehad
– De mijnwerkers draaien vandaag de dag op break-even
– Wereldwijde recessie = krappere liquiditeit = kredietcrisis

In 2020 is er een grotere kans dat meer mijnwerkers in gebreke blijven.

Hij zei in april dat „alle voorafgaande halveringen een andere capitulatie hadden binnen 3 maanden na de [gebeurtenis]“.

„Als men rekening houdt met de accumulatie van Bitcoin voor langetermijnposities die ten minste 1 jaar worden aangehouden, zou „dollar-kostengemiddelde“ (in stappen kopen in de komende 30 dagen) een goede strategie moeten zijn,“ concludeerde de vermogensbeheerder van Capriole op dat moment.

Volgens Edwards‘ blog berekent de long-only Hash Ribbon de mijnwerkerscapitulatie en het sentiment om instapmogelijkheden in Bitcoin te identificeren.