Bitcoin Crash Liquidates 262.344 Handelaren

Von | 11. Januar 2021

Bijna 2 miljard dollar aan lange Bitcoin posities werden geliquideerd in minder dan 24 uur.

De Bitcoin-prijs daalde in de afgelopen 24 uur met bijna 20% omdat de prijsdaling voor paniek zorgde bij particuliere en institutionele beleggers. De recente Bitcoin-crash heeft 262.344 BTC-handelaren met longposities geliquideerd. De prijs van ’s werelds grootste cryptocurrency bereikte maar liefst 32.000 dollar.

Volgens de laatste gegevens van het cryptoanalysebedrijf Bybt.com zijn de liquidaties sinds gisteren aanzienlijk gestegen. Ongeveer $1,94 miljard aan lange Bitcoin posities werden geliquideerd in de laatste 24 uur. De volatiliteit van de crypto is na de recente crash gestegen.

Bovendien vermeldde Bybt dat eerder op maandag ongeveer $855 miljoen aan lange posities geliquideerd werd binnen een uur en dat de cryptocurrency exchange, Binance bovenaan de lijst stond met de liquidatie van $290 miljoen aan koopposities.

Voorgestelde artikelen

De verschillende soorten en stijlen van de sociale handel in ForexGo aan artikel >>

De cryptocurrency markt GLB kelderde zo veel zoals $200 miljard binnen één dag nadat de neerstorting van de Zondag een veel-hyped correctie in cryptocurrencies begon. De totale markt GLB van digitale activa bereikte $1.11 triljoen op Zondag nadat het stijgende marktgevoel de cryptomarkt aan een hoogte van alle tijden duwde. De totale markt GLB van cryptocurrencies bereikte zo laag zoals $890 miljard vandaag na een 20% neerstorting.

Bitcoin-volatiliteit en prijsactie
De BTC-volatiliteit is sinds gisteren sterk toegenomen omdat de cryptobeurzen massale orders melden. De laatste gegevens van Bybt.com tonen aan dat lange termijncontracten veel sneller worden geliquideerd dan verwacht. Bitcoin heeft de ergste duik genomen sinds maart 2020, aangezien ’s werelds meest waardevolle cryptocurrency alle winsten sinds vorige week heeft gewist. Dit jaar begon positief voor Bitcoin vanwege de grote vraag van institutionele en particuliere beleggers. De BTC-prijs steeg van $28.000 op 1 januari naar maar liefst $41.600 op 8 januari.

Op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin een beetje hersteld van de recente crash om $35.000 te bereiken. Het op één na grootste crypto-asset ethereum ter wereld handelt momenteel in de buurt van $1.100. De prijs van ETH is sinds gisteren met meer dan 20% gedaald, aangezien de totale markt van Ethereum $124 miljard heeft bereikt.